Karbanátky pečené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky pečené
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6999 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
250 g | Hovězí maso zadní |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřová plec |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 218,0mg |
Draslík | 465,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 817,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rajčata, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky pečené postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, zbavíme šlach, nakrájíme na menší kostky a dvakrát umeleme. Poté umeleme namočené a vymačkané žemle. |
2 | Očištěnou cibuli nakrájenou na jemno zpěníme na lžičce másla a krátce s ní osmahneme i nakrájenou petrželovou nať. Cibuli s natí necháme vychladnout a poté ji přidáme k namletému masu. |
3 | Masovou směs okořeníme, osolíme, přidáme nakrájenou slaninu a ušlehaná vejce, 1-2 lžíce vody a řádně propracujeme. |
4 | Prkénko posypeme strouhanou houskou a ze směsi na něm vytvarujeme karbanátky. |
5 | V pekáči rozehřejeme sádlo, karbanátky na něm pečeme z počátku bez podlévání, později je mírně podlijeme. K samému konci pečení položíme na každý karbanátek půlku spařeného a oloupaného rajčete řeznou plochou nahoru. Oblou stranu mírně seřízneme, aby nám rajče po karbanátku nesjíždělo. Rajče osolíme, posypeme nasekaným česnekem a petrželovou natí a krátce opečeme. |
Poznámka
Jako přílohy podáváme bramborovou kaši nebo saláty. Karbanátky smícháme z poloviny prorostlého vepřového a poloviny zadního hovězího masa.