Jednoduchý recept

Smažený parmský řízek

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7004

Ingredience

1 ks Citrony
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej stolní
10 g Petržel - nať
2 ks Rajčata
80 g Strouhanka
40 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kýta
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 780 kcal
Kilojoule 3 262kJ
6% Sacharidy 22 g
80% Tuky 60 g
31% Sodík 613 mg
66% Bílkoviny 37 g

Smažený parmský řízek postup přípravy receptu:

1

Telecí kýtu omyjeme a nakrájíme na plátky. Okraje nařízneme, maso naklepeme, osolíme a obalíme v mouce.

2

Řízky namáčíme v rozšlehaných vejcích se strouhaným sýrem a zlehka obalujeme ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji asi 6 minut.

3

Na talíři řízek ozdobíme plátkem citronu, rajčete a snítkou petržele.

Poznámka

Podáváme s bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept