Drůbeží polévka - krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží polévka - krém
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 7009 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
0,5 ks | Kuře |
40 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Pepř černý celý |
10 g | Petržel - nať |
0,3 l | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 295,2mg |
Draslík | 933,8mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Pepř černý celý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží polévka - krém postup přípravy receptu:
1 | Kuře očistíme, omyjeme a rozkrájíme na 4 kusy. Vložíme do osolené vody a vaříme asi 30 minut. Přidáme zeleninu nakrájenou na plátky a vše dovaříme. |
2 | Kuře vyjmeme, odstraníme kosti a maso rozsekáme. Spolu se zeleninou je rozmixujeme nebo umeleme. Zahustíme jíškou povařenou ve vývaru a přilijeme smetanu rozkvedlanou se žloutkem. |
3 | Do polévky můžeme přidat nočky nebo sýrové pavézky. |