Kapr po židovsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr po židovsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 719 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Kapří jikry |
1 kg | Kapr obecný |
4 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 ks | Pepř černý celý |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 175,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 122,4mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Kapří jikry, Kapr obecný, Nové koření celé, Ocet vinný, Pepř černý celý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr po židovsku postup přípravy receptu:
1 | Nejprve vaříme ve slané vodě a s trochou octa nakrájenou cibuli. |
2 | Přidáme několik kuliček celého pepře, nového koření a bobkový list. Vložíme rybí jikry a na kousky nakrájeného kapra. |
3 | Dále přidáme česnek a necháme vařit. |
4 | Odstavíme a v neodklopeném hrnci necháme ještě asi 15-20 minut dojít. |
5 | Rybí kousky dáme na mísu, vývar okyselíme vinným octem, případně bílým vínem a přecedíme. Nalijeme na rybí maso a dáme vychladnout. |