Zelná polévka se salámem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelná polévka se salámem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 73 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
12 g | Brambory |
1700 ml | Hovězí vývar základní |
0,7 g | Kmín celý |
33 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Ocet kvasný lihový |
0,7 g | Pepř černý mletý |
167 g | Salám jemný |
67 g | Slanina vepřová |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
20 g | Sůl |
333 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 29,9mg |
Draslík | 212,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Salám jemný, Slanina vepřová, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelná polévka se salámem postup přípravy receptu:
1 | Hlávkové zelí očistíme a opláchneme. Nakrájíme je na delší trojúhelníky a krátce spaříme. |
2 | Syrové brambory opláchneme a nakrájíme je na větší kostky. Společně se zelím je dáme vařit do vývaru.Během vaření přidáme mletý pepř a kmín. |
3 | Ve smetaně rozmícháme prosátou mouku a když jsou brambory i zelí téměř měkké, vlijeme ji do polévky. |
4 | Potom přidáme mletý pepř, sůl, ocet a za občasného promíchání dobře provaříme. |
5 | Slaninu očistíme, nakrájíme na drobné kostičky a částečně roztavíme. Přidáme k ní na kostičky nakrájený salám, krátce osmažíme a přidáme do polévky. |
6 | Hotovou polévku zjemníme máslem, dochutíme solí a ještě provaříme. |