Vepřová huspenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová huspenina
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7343 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1000 ml | Ocet vinný |
8 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Sůl |
0,5 ks | Vepřová hlava |
300 g | Vepřová plec |
4 ks | Vepřové nožičky |
75 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 664,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sůl, Vepřová plec, Vepřové nožičky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřová hlava, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová huspenina postup přípravy receptu:
1 | Nožičky s hlavou velmi dobře očistíme (odrhneme nebo opálíme), řádně omyjeme a dáme vařit spolu se nakrájenou zeleninou a cibulí do osolené vody. Jakmile je maso měkké, vyjmeme je. Maso z hlavy obereme a oboje rozkrájíme na malé kostičky. Nožičky ve vývaru ponecháme, přidáme koření s octem a necháme ještě vařit, dokud nejsou zcela měkké. Následně je vyjmeme, vykostíme a nakrájené maso z nich přidáme k ostatnímu. |
2 | Maso dáme do hlubší mísy, zalijeme procezeným vývarem, dle libosti dochutíme a dáme ztuhnout. |
3 | Před zalitím vývarem můžeme k masu přidat sladkokyselé okurky nakrájené na plátky. |
4 | Jako přílohu podáváme drobně rozkrájenou cibuli, ocet, saláty, strouhaný marinovaný křen a chléb. |
Poznámka
Namísto ramínka můžeme použít vepřové plecko nebo koleno.