Skopová plec s rajčaty a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová plec s rajčaty a smetanou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7409 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř černý celý |
6 ks | Rajčata |
750 g | Skopová plec |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 ks | Sůl |
0,1 l | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 31,0mg |
Draslík | 884,5mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 84,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Skopová plec, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová plec s rajčaty a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Maso v případě potřeby vykostíme, omyjeme, osolíme a můžeme je svázat motouzem. |
2 | Rozkrájenou cibuli osmahneme na másle, poté vložíme maso, opečeme ze všech stran, podlijeme a dusíme do polo měkka. Následně k masu přidáme omytá a na kolečka nakrájená rajčata, okořeníme a společně dusíme. |
3 | Šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vínem a chvíli povaříme. Maso ze šťávy vyjmeme a uložíme na teple. |
4 | V hrnku rozkvedláme smetanu, procedíme k ní šťávu z masa a za stálého kvedlání povaříme. |
5 | Částí omáčky přelijeme rozkrájené maso, ostatní omáčku podáváme zvlášť v omáčníku. |
6 | Jako přílohy jsou vhodné knedlíky nebo těstoviny. |