Sváteční uzená pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sváteční uzená pečeně
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 7609 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
750 g | Hovězí maso zadní |
40 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
3 špetka | Muškátový oříšek |
4 ks | Nové koření celé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
80 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Uzená vepřová krkovička |
0,5 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 134,4mg |
Draslík | 435,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Muškátový oříšek, Nové koření celé, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Uzená vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sváteční uzená pečeně postup přípravy receptu:
1 | Uzené maso nakrájíme mezi žebry na plátky tak, aby nám zůstal kus v celku. |
2 | Hovězí maso nakrájíme na tenké řízky, protkneme jej slaninou a vkládáme je vždy mezi 2 uzené kotlety. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým květem. |
3 | Potom zavážeme a ztáhneme celý kus nití. |
4 | Rozpálíme si tuk v pekáčku, vložíme do něj připravené plátky zeleniny, svázaný kus masa, okořeníme a pečeme. |
5 | Po upečení maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zředíme ji horkou vodou a vínem, krátce povaříme a přecedíme na maso. |