Vaječné omelety se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječné omelety se špenátem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 7615 |
Ingredience
Omelety | |
---|---|
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
8 polévková lžíce | Mléko polotučné |
5 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Náplň | |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 balení | Špenátový protlak mražený |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 747,0mg |
Draslík | 309,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 888,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Česnek, Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Máslo čerstvé, Špenátový protlak mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječné omelety se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Omelety: |
2 | Rozšleháme vejce s mlékem nebo vodou a osolíme. Upečeme v pánvi na rozehřátém másle po obou stranách. |
3 | Náplň: |
4 | Nakrájíme najemno cibuli, zpěníme na másle, přidáme špenát a necháme chvíli dusit. |
5 | Pak přidáme utřený česnek se solí, zahustíme vejcem a dle chuti dosolíme. |
6 | Hotové omelety naplníme připraveným špenátem a podáváme s vařeným bramborem. |