Jednoduchý recept

Těstoviny s dvojitou rajčatovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7662

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
250 g Rajčata Cherry
4 kávová lžička Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
350 g Těstoviny konzumní
3 l Voda pitná
300 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 436 kcal
Kilojoule 1 825kJ
23% Sacharidy 82 g
8% Tuky 6 g
37% Sodík 738 mg
23% Bílkoviny 13 g

Těstoviny s dvojitou rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme olej v pánvi se silným dnem. Přidáme nakrájenou cibuli, celer a 5 minut smažíme, dokud zelenina nezměkne.

2

Přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak a vývar a přivedeme k varu. V nezakryté pánvi vaříme 15 minut za občasného míchání.

3

Přidáme cherry rajčata, sůl, cukr, pepř a promícháme.

4

Uvaříme těstoviny, slijeme a poté těstoviny přelijeme omáčkou a promícháme, aby rajčata zůstala celá.

5

Podáváme s trochou sladké smetany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept