Fusilli s lilkem a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fusilli s lilkem a rajčaty
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7671 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Lilek |
125 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
300 g | Těstoviny Fusilli |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 2,7mg |
Draslík | 326,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 515,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Lilek, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fusilli s lilkem a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a na malé kostičky nakrájíme lilky. |
2 | Polovinu olivového oleje nalijeme do pánve, nasypeme do ní česnek a nakrájený lilek a necháme změknout. |
3 | Oloupeme rajčata, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na kostičky. |
4 | Přilijeme zbytek oleje do pánve a přisypeme nakrájená rajčata. |
5 | 5 minut smažíme, přidáme bazalku, osolíme a opepříme. |
6 | V osolené vroucí vodě vaříme 12 minut fusilli, pak slijeme. Promícháme je se smaženým lilkem a rajčaty, posypeme nastrouhaným parmazánem a pepřem a promícháme. |