Masová konzerva na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masová konzerva na houbách
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7673 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Houby čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
400 g | Vepřové ve vlastní šťávě |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 92,9mg |
Draslík | 624,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřové ve vlastní šťávě mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masová konzerva na houbách postup přípravy receptu:
1 | Houby očistíme, nakrájíme a podusíme osolené na části sádla. |
2 | Na druhé polovině sádla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a zasmahneme. Jíšku zalijeme šťávou z konzervy (nebo vývarem), rozšleháme a povaříme zhruba 20 minut. |
3 | Následně přidáme do omáčky podušené houby, rozdělené maso a dle potřeby přilijeme vývar. |
Poznámka
Jako přílohy podáváme bramborové knedlíky a saláty.