Zapékaný mečoun s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaný mečoun s houbami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7749 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Filé z mečouna |
200 g | Hříbky čerstvé |
100 g | Lišky čerstvé |
1 polévková lžíce | Majoránka |
70 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 48,8mg |
Draslík | 610,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 190,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Filé z mečouna, Hříbky čerstvé, Majoránka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaný mečoun s houbami postup přípravy receptu:
1 | Hříbky i lišky nakrájíme na větší kousky, rozpálíme polovinu oleje a orestujeme je na prudkém ohni tak, aby pustily vodu. Poté ochutíme solí a pepřem. |
2 | Mečouna nakrájíme na cca 1cm velké kostky, osolíme, opepříme a zalijeme zbylým olejem. |
3 | 4 listy pečicího papíru pokropíme vínem a položíme na plech. Do středů poklademe rybu s houbami, posypeme nasekanou majoránkou a listy zabalíme tak, abychom vytvořili závitky. |
4 | Pečeme v troubě předehřáté na 200C cca 12min. |
5 | Podáváme na talířích zabalené, rozbalíme až při konzumaci. |