Terina s telecím masem a pistáciovými oříšky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Terina s telecím masem a pistáciovými oříšky
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 7791 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 plátek | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
2 plátek | Chléb toastový |
125 ml | Martini bianco |
1 polévková lžíce | Nakládaný zelený pepř |
3 polévková lžíce | Pistácie |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Telecí maso mleté |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 133,9mg |
Draslík | 491,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 63,9mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Chléb toastový, Pistácie, Sůl, Telecí maso mleté, Tymián sušený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martini bianco mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Terina s telecím masem a pistáciovými oříšky postup přípravy receptu:
1 | V mlýnku rozemeleme toustový chléb. |
2 | Do misky vložíme maso s pistáciovými oříšky, zeleným pepřem, tymiánem, česnekem, vejcem, solí a rozemletým toustovým chlebem. Promícháme a vmícháme polovinu vermutu. |
3 | Pečící formu na chléb nebo terinu vyložíme plátky slaniny, aby její konce přesáhly okraje. |
4 | Formu vyplníme masovou směsí, zakryjeme přesahujícími kousky slaniny a zalijeme zbytkem vermutu. Přiklopíme formu a dáme do vodní lázně. Při teplotě 160 stupňů pečeme 90 minut. Pokud je v nádobě místo, tak po hodině přilijeme malé množství vermutu. |
5 | Formu vyndáme z trouby a po vychladnutí dáme do lednice. |