Dušené jehněčí maso s meruňkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené jehněčí maso s meruňkami
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7913 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
450 g | Jehněčí kýta |
1 kávová lžička | Kmín celý |
5 g | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
175 g | Meruňky sušené |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno červené |
350 ml | Vývar zeleninový |
225 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 75,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jehněčí kýta, Kmín celý, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Meruňky sušené, Olej slunečnicový, Sůl, Víno červené, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené jehněčí maso s meruňkami postup přípravy receptu:
1 | Na 150 stupňů předehřejeme troubu. |
2 | Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme osolené jehněčí maso a 5 minut smažíme. Vyndáme a udržujeme teplé. |
3 | Do stejné pánve dáme nakrájenou cibuli a česnek a 5 minut smažíme, dokud nezměknou. Přidáme osmažené maso, mouku, koriandr a kmín. Minutu smažíme za stálého míchání. |
4 | Přiléváme vývar a víno a přivedeme k varu. Přidáme žampiony, rajčatový protlak, svazeček koření a pepř a vše promícháme. |
5 | Dáme do zapékací mísy, přiklopíme a hodinu pečeme. |
6 | Přidáme meruňky a 30 minut dusíme. |
7 | Vyjmeme svazeček koření a přidáme koriandr. |
8 | Nakonec pokrm ozdobíme zbylým koriandrem. |