Jednoduchý recept

Dušené jehněčí maso s rajčaty a meruňkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 7914

Ingredience

1 ks Cibule
1 kg Jehněčí kýta
125 g Meruňky sušené
2 polévková lžíce Máta
2 polévková lžíce Olej stolní
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 447 kcal
Kilojoule 1 872kJ
5% Sacharidy 17 g
37% Tuky 28 g
13% Sodík 264 mg
57% Bílkoviny 32 g

Dušené jehněčí maso s rajčaty a meruňkami postup přípravy receptu:

1

Spaříme a oloupeme rajčata, rozpůlíme, odstraníme semínka a dužinu a nakrájíme.

2

V pánvi se silným dnem rozpálíme polovinu oleje, přidáme rajčata, papriku, cibuli a mátu a 5 minut smažíme. Poté vyndáme zeleninu z pánve.

3

Ve stejné pánvi rozpálíme zbylý olej, přidáme jehněčí maso a dozlatova smažíme za stálého míchání. Přidáme osmahnutou zeleninu, meruňky a vodu, aby bylo maso ponořené.

4

Přivedeme k varu a hodinu dusíme.

5

Po hodině osolíme, opepříme a podle potřeby přilijeme trochu vody.

6

Hodinu dusíme a poté podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept