Jehněčí maso s jablečným moštem po myslivecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 180 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso s jablečným moštem po myslivecku
Celkový čas: | 180 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 155 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7917 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Brambory |
2 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
300 ml | Džus jablečný |
200 g | Játra jehněčí |
600 g | Jehněčí kotlety |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 284,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 13g |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 70,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Džus jablečný, Játra jehněčí, Jehněčí kotlety, Majoránka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso s jablečným moštem po myslivecku postup přípravy receptu:
1 | Na 175 stupňů předehřejeme troubu. |
2 | V pánvi se silným dnem rozpálíme lžíci oleje, přidáme kotlety a 2 minuty z obou stran smažíme. Kotlety vyndáme a odložíme. |
3 | Do stejné pánve dáme játra a 30 vteřin smažíme z obou stran. |
4 | Do zapékací mísy vložíme polovinu nakrájené cibule a brambor. Navršíme na ně kotlety, přidáme polovinu nakrájené mrkve, pórku, celeru a játra. Pokryjeme zbytkem mrkve, pórku a celeru. |
5 | Každou vrstvu osolíme a opepříme. Zakončíme vrstvou cibule a brambor. |
6 | Ozdobíme pokrm majoránkou, zalijeme jablečným moštem a potřeme olejem. |
7 | Přiklopíme zapékací mísu a 90 minut dusíme v troubě, dokud není maso měkké. |
8 | Sejmeme poklici, mísu dáme do horní části trouby a pečeme 30 minut, dokud brambory nezhnědnou. |