Francouzské koblihy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzské koblihy
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 7924 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
37 g | Droždí |
190 ml | Mléko zahuštěné slazené |
560 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 140,9mg |
Draslík | 173,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 47,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Droždí, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko zahuštěné slazené, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzské koblihy postup přípravy receptu:
1 | V odměrce na 1/4 litru smícháme droždí s teplou vodou a 5 minut necháme odstát. |
2 | Kvásek smícháme ve velké mísy s kondenzovaným mlékem, cukrem, solí a vejcem tak, aby se vše spojilo. |
3 | Přidáváme mouku, dokud nevznikne měkké těsto. Zakryjeme a 8 hodin necháme chladit. |
4 | Těsto dáme na pomoučněný vál, prohněteme 5x a rozválíme na obdélníky 36x30 cm, poté rozkrájíme na čtverce o straně 6,5 cm. |
5 | Nalijeme vyšší vrstvu oleje do hrnce a na 190 stupňů rozpálíme. Smažíme po 4 koblihách, každou stranu minutu dozlatova. |
6 | Necháme oschnout na papírovém ubrousku a posypeme moučkovým cukrem. |