Srnčí ragů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí ragů
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7934 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citronová kůra |
1 ks | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Marmeláda šípková |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Nové koření celé |
5 ks | Pepř černý celý |
1 kg | Srnčí plec |
1 ks | Sůl |
5 polévková lžíce | Víno červené |
3 polévková lžíce | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 192,3mg |
Draslík | 995,9mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda šípková, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Srnčí plec, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí ragů postup přípravy receptu:
1 | Rozkrájenou zeleninu s cibulí osmahneme na másle, přidáme maso nakrájené na kostky, osmahneme ze všech stran, osolíme, přidáme koření, šťávu z citrónu a kousek citrónové kůry. Zpočátku maso dusíme ve vlastní šťávě, následně mírně podlijeme a dusíme do měkka. |
2 | Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy, šťávu zahustíme světlou jíškou, přimícháme zavařeninu, přilijeme víno a ještě zhruba 15 minut povaříme. |
3 | Hotovou šťávu procedíme na maso a společně prohřejeme ještě 15 minut. |
4 | Jako přílohy podáváme jemné knedlíky, noky z odpalovaného těsta a brambory. |
Poznámka
Namísto šípkové zavařeniny můžeme použít rybízovou zavařeninu.