Jednoduchý recept

Koroptve pečené

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7940

Ingredience

1 ks Cibule
3 ks Jalovec
800 g Koroptev
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 ks Pepř černý celý
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 957kJ
9% Sacharidy 32 g
18% Tuky 14 g
16% Sodík 312 mg
95% Bílkoviny 53 g

Koroptve pečené postup přípravy receptu:

1

Mladé koroptve omyjeme, nožky odrhneme kartáčem a odstřihneme drápky. Nohy nařízneme v kloubu, ohneme je nazpět a přivážeme motouzem nebo připneme špejlí. Hlavu zaklesneme pod křídlo a obě křídla složíme nazad. Osolíme a protkneme proužky slaniny anebo koroptve obalíme plátky slaniny a ovážeme. Pokud koroptve budeme ve slanině obalovat, potřebujeme 100 g plátků slaniny.

2

V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a na cibuli vložíme prsíčky ke dnu takto připravené koroptve. Přidáme vnitřnosti, opečeme, obrátíme a po opečení z druhé strany koroptve mírně podlijeme. Přidáme koření a za častého polévání pečeme téměř hodinu.

3

Z pečených koroptví odstraníme motouz či špejle, koroptve přestřihneme po délce na poloviny a dáme na mísu. Šťávu přecedíme.

Poznámka

Jako přílohy podáváme brambory, červené zelí nebo kompot.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept