Koroptve pečené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koroptve pečené
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7940 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
3 ks | Jalovec |
800 g | Koroptev |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 ks | Pepř černý celý |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 14,5mg |
Draslík | 440,2mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 94,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Koroptev, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koroptve pečené postup přípravy receptu:
1 | Mladé koroptve omyjeme, nožky odrhneme kartáčem a odstřihneme drápky. Nohy nařízneme v kloubu, ohneme je nazpět a přivážeme motouzem nebo připneme špejlí. Hlavu zaklesneme pod křídlo a obě křídla složíme nazad. Osolíme a protkneme proužky slaniny anebo koroptve obalíme plátky slaniny a ovážeme. Pokud koroptve budeme ve slanině obalovat, potřebujeme 100 g plátků slaniny. |
2 | V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a na cibuli vložíme prsíčky ke dnu takto připravené koroptve. Přidáme vnitřnosti, opečeme, obrátíme a po opečení z druhé strany koroptve mírně podlijeme. Přidáme koření a za častého polévání pečeme téměř hodinu. |
3 | Z pečených koroptví odstraníme motouz či špejle, koroptve přestřihneme po délce na poloviny a dáme na mísu. Šťávu přecedíme. |
Poznámka
Jako přílohy podáváme brambory, červené zelí nebo kompot.