Zeleninová pomazánka se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová pomazánka se šlehačkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8005 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
1 špetka | Cukr krupice |
25 g | Paprika zelená |
25 g | Rajčata |
50 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
150 g | Tvaroh jemný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 175,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová pomazánka se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Prolisovaný tvaroh ušleháme a postupně přidáme ušlehanou smetanu. |
2 | Osolíme, osladíme a ochutíme citronovou šťávou. |
3 | Nakonec vmícháme očištěné, na kousky nakrájené zelené papriky a rajčata. |