Hovězí svíčková na kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí svíčková na kari
Hovězí svíčková na kari
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8072 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr palmový |
500 g | Hovězí svíčková |
1 špetka | Kardamom |
4 polévková lžíce | Kari pasta |
1 l | Mléko kokosové |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
3 polévková lžíce | Omáčka rybí |
75 g | Ořechy burské pražené |
1 ks | Skořice celá |
3 polévková lžíce | Tamarindová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 54,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí svíčková, Kardamom, Olej stolní, Omáčka rybí, Ořechy burské pražené, Skořice celá, Tamarindová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr palmový, Kari pasta, Mléko kokosové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí svíčková na kari postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. |
2 | Ve woku rozpálíme olej, přidáme kari pastu a mícháme dokud nezačne vonět. Poté za stálého míchání vlijeme kokosové mléko a provaříme. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, nasekanou cibuli, nesolené arašídy, skořici a kardamom. Zakryjeme a vaříme zvolna cca 20min. |
3 | Vložíme maso a na mírném ohni zahříváme ještě cca 10min. Ochutíme cukrem, rybí omáčkou a tamrindovou šťávou. |
4 | Podáváme jakmile jsou brambory i maso měkké. |