Vepřové kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kari
Vepřové kari
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8074 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Kari pasta |
6 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka švestková |
2 polévková lžíce | Oříšky piniové |
600 g | Vepřová kýta |
125 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 101,1mg |
Draslík | 636,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 14,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej sezamový, Omáčka švestková, Oříšky piniové, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari pasta, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kari postup přípravy receptu:
1 | Maso nejprve omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a maso za stálého míchání zprudka orestujeme. Poté vyjmeme a uchováme horké. |
3 | Do woku vložíme nakrájenou cibuli a česnek, zalijeme vývarem, přidáme kari pastu a švestkovou omáčku. Zvolna 2-3min povaříme. |
4 | Vložíme zpět maso a dusíme dalších cca 6-7min. |
5 | Kari rozdělíme na talíře, posypeme nasucho opraženými piniovými oříšky a podáváme. |
Poznámka
Použijeme vykoštěnou vepřovou kotletu.