Jelení maso se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení maso se švestkami
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8075 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
125 ml | Bujón hovězí |
1 špetka | Hřebíček mletý |
400 g | Jelení maso |
150 g | Kompot švestkový |
1 hrst | Koriandr čerstvý |
1 špetka | Koriandr mletý |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
5 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 špetka | Pepř cayenský |
4 polévková lžíce | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
4 polévková lžíce | Povidla švestková |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 86,3mg |
Draslík | 495,8mg |
Vláknina | 894,8mg |
Vitamín A | 216,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Hřebíček mletý, Jelení maso, Kompot švestkový, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Ocet vinný, Olej sezamový, Pepř cayenský, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo světlé 10% 3,9% obj., Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení maso se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Použijeme vykoštěný hřbet. Maso omyjeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a maso na něm za stálého míchání cca 4min orestujeme. |
3 | Přidáme okapané švestky a přilijeme vývar. Poté vmícháme povidla, ocet a pivo a 6-8min podusíme. |
4 | Ochutíme solí, pepřem, zázvorem, hřebíčkem a mletým koriandrem. |
5 | Čerstvý koriandr opláchneme, necháme okapat a lístky otrháme. Dozdobíme jimi maso a ihned podáváme. |