Karbanátky zaječí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky zaječí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8146 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
100 g | Játra zaječí |
500 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
2 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Voda pitná |
1 kg | Zaječí maso |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 346,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 151,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Voda pitná, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Játra zaječí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky zaječí postup přípravy receptu:
1 | Vykostíme ostrým nožem zajíce. |
2 | Umeleme zvěřinu a játra včetně cibule na masovém mlýnku. |
3 | Na malé kostičky nakrájíme slaninu a nakrájenou housku dáme změknout do vody. |
4 | Slaninu, vymačkanou housku, sůl, vejce, pepř a tymián smícháme se zvěřinou a játry. |
5 | Tvarujeme karbanátky, obalíme ve strouhance a po obou stranách osmahneme na rozehřátém oleji dozlatova. |
Poznámka
Podáváme s citrónovou nebo houbovou omáčkou.