Pudink ze zajíce a vepřového masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudink ze zajíce a vepřového masa
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8148 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Tuk |
1 špetka | Tymián sušený |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřové maso libové |
150 ml | Víno červené |
250 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 188,6mg |
Draslík | 369,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 77,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Strouhanka, Sůl, Tuk, Tymián sušený, Vejce slepičí, Víno červené, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pudink ze zajíce a vepřového masa postup přípravy receptu:
1 | Vykostíme zajíce. Polovinu zajíce nakrájíme na kostičky. |
2 | Zbylé zaječí a cibuli dvakrát umeleme na masovém strojku. |
3 | Vepřové mleté maso osmahneme na části rozehřátého tuku, osolíme, opepříme, přidáme tymián a promícháme. |
4 | Smícháme víno, strouhanku a vejce spojíme s vychladlým ochuceným mletým masem. |
5 | Vymažeme formu zbylým tukema vysypeme strouhankou. |
6 | Do formy dáme vrstvu mletého masa, pak nakrájené maso a znovu vrstvu mletého masa. |
7 | Poklademe plátky slaniny a hodinu vaříme ve vodní lázni. |
Poznámka
Podáváme teplé s bramborovými kroketami a brusinkovým kompotem, nebo studené obložené zeleninou.