Františkolázeňský mandlový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Františkolázeňský mandlový koláč
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8224 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
125 g | Cukr moučkový |
100 g | Mandle |
125 g | Máslo čerstvé |
125 g | Mouka polohrubá |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 241g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 940,3mg |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 28,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 144,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Mandle, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Františkolázeňský mandlový koláč postup přípravy receptu:
1 | Na vále vypracujeme hladké těsto z mouky, cukru, másla, žloutku a citronové kůry. |
2 | Těsto vyválíme a dáme na vymazaný plech a potřeme dvěma žloutky. Smícháme moučkový cukr s mandlemi a posypeme na povrchu těsto. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě 30 minut při 190 stupních dozlatova. Teplé nakrájíme na řezy. |
Poznámka
mandle musí být spařené, oloupané a umleté