Vepřová žebírka s cuketkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová žebírka s cuketkami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 55 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8229 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
520 g | Cuketa |
250 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Káva instantní |
500 ml | Ocet vinný |
10 ks | Pepř černý celý |
1 hrst | Sůl |
1 kg | Vepřová žebra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 134g |
---|---|
Cholesterol | 202,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 57g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Cuketa, Cukr krupice, Káva instantní, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sůl, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Vepřová žebírka s cuketkami postup přípravy receptu:
1 | Žebírka posypeme hrstí hrubé soli, cibulí nakrájenou na plátky, celerem nakrájeným na kousky a necháme přes noc marinovat. |
2 | Poté žebírka očistíme od marinovací směsi a na rozpáleném grilu po obou stranách 3-4min ogrilujeme. Přemístíme na plech a pečeme ještě 10-12min v troubě předehřáté na 200C. |
3 | Cuketky omyjeme a překrojíme podélně napůl. V hrnci svaříme ocet s cukrem a necháme tekutinu zredukovat na polovinu. Do nálevu vložíme cuketky a vaříme 10-15min. Osolíme, slijeme a nálev necháme vařit tak dlouho, až zhoustne na konzistenci sirupu. |
4 | Žebírka podáváme horká, s cuketkami, nálevem a posypaná granulkami kávy. |
Poznámka
Příprava 55min + doba marinování