Jednoduchý recept

Vepřové maso v kysaném zelí

  • Maďarsko
  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8286

Ingredience

150 g Anglická slanina
2 ks Cibule
200 g Klobása Dunajská
1 špetka Paprika mletá sladká
250 g Rýže dušená
1 špetka Sůl
500 g Vepřové maso mleté
500 ml Zakysaná smetana
1 kg Zelí kysané
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,110 kcal
Kilojoule 4 644kJ
10% Sacharidy 36 g
118% Tuky 89 g
28% Sodík 566 mg
78% Bílkoviny 44 g

Vepřové maso v kysaném zelí postup přípravy receptu:

1

Studenou vodou propláchneme kysané zelí.

2

Dáme do hrnce, podlijeme vodou a do měkka uvaříme.

3

Scedíme a necháme okapat.

4

Nakrájíme oloupanou cibuli a česnek prolisujeme.

5

Na kostičky nakrájíme klobásu a anglickou slaninu.

6

Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, osolíme a na pánvi podusíme.

7

Hotové maso smícháme s vařenou rýží a česnekem.

8

Na další pánvi osmahneme nakrájenou slaninu a klobásu.

9

Sádlem vymažeme zapékací mísu a rozložíme na dno polovinu zelí.

10

Na zelí dáme vrstvu slaniny s klobásou, posypeme sladkou paprikou a zalijeme polovinou smetany.

11

Dáme další vrstvu podušeného masa s rýží a jako poslední vrstvu dáme zelí.

12

Zalijeme zbytkem smetany a 50 minut pečeme ve vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept