Květák po srbsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák po srbsku
Jednoduchý recept
Květák po srbsku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8312 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 ks | Citrony |
4 ks | Květák |
100 g | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
25% Kalorie 485 kcal
Kilojoule 2 029kJ
16% Sacharidy 58 g
37% Tuky 28 g
25% Sodík 496 mg
36% Bílkoviny 20 g
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 47g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 539,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Květák, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květák po srbsku postup přípravy receptu:
1 | Omytý a očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka. |
2 | Uvařený květák dáme na ohřátý talíř, polijeme olivovým olejem a pokapeme citronovou šťávou. |
3 | Podáváme s chlebem. |