Jednoduchý recept

Zapečené zelné závitky

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8343

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
4 polévková lžíce Rýže dušená
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
400 g Vepřové maso mleté
100 ml Voda pitná
120 ml Zakysaná smetana
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 394 kcal
Kilojoule 1 650kJ
1% Sacharidy 5 g
44% Tuky 33 g
7% Sodík 142 mg
32% Bílkoviny 18 g

Zapečené zelné závitky postup přípravy receptu:

1

Očistíme zelí, zbavíme ovadlých listů a odlomíme 6 velkých listů, které spaříme v horké vodě. Pokrájíme zbytek zelí na nudličky.

2

Na malé kousky nakrájíme oloupanou cibuli.

3

Smícháme rajčatový protlak se 100ml vody.

4

V hrnci zpěníme na lžíci sádla polovinu cibule a přidáme nakrájené zelí, podlijeme trochou vody a osolíme. Dusíme do poloměkka na mírném ohni.

5

Na pánvi zpěníme na zbytku sádla zbytek cibule, přidáme mleté maso a osmahneme do hněda za stálého míchání.

6

Vmícháme do hotového masa vařenou rýži, osolíme a opepříme. Rozdělíme masovou směs na spařené zelné listy.

7

Listy sbalíme do závitku od silnějšího konce k tenčímu.

8

Vymažeme sádlem pekáč, rozložíme na dno polovinu zelí, na zelí vyskládáme závitky a přikryjeme další vrstvou zelí. Zalijeme rozředěným protlakem a 20 minut pečeme.

9

Zalijeme pokrm zakysanou smetanou a zapékáme 15 minut.

10

Podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept