Zapečené zelné závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené zelné závitky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8343 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
4 polévková lžíce | Rýže dušená |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
400 g | Vepřové maso mleté |
100 ml | Voda pitná |
120 ml | Zakysaná smetana |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 93,4mg |
Draslík | 368,4mg |
Vláknina | 974,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rýže dušená, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřové maso mleté, Voda pitná, Zakysaná smetana, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené zelné závitky postup přípravy receptu:
1 | Očistíme zelí, zbavíme ovadlých listů a odlomíme 6 velkých listů, které spaříme v horké vodě. Pokrájíme zbytek zelí na nudličky. |
2 | Na malé kousky nakrájíme oloupanou cibuli. |
3 | Smícháme rajčatový protlak se 100ml vody. |
4 | V hrnci zpěníme na lžíci sádla polovinu cibule a přidáme nakrájené zelí, podlijeme trochou vody a osolíme. Dusíme do poloměkka na mírném ohni. |
5 | Na pánvi zpěníme na zbytku sádla zbytek cibule, přidáme mleté maso a osmahneme do hněda za stálého míchání. |
6 | Vmícháme do hotového masa vařenou rýži, osolíme a opepříme. Rozdělíme masovou směs na spařené zelné listy. |
7 | Listy sbalíme do závitku od silnějšího konce k tenčímu. |
8 | Vymažeme sádlem pekáč, rozložíme na dno polovinu zelí, na zelí vyskládáme závitky a přikryjeme další vrstvou zelí. Zalijeme rozředěným protlakem a 20 minut pečeme. |
9 | Zalijeme pokrm zakysanou smetanou a zapékáme 15 minut. |
10 | Podáváme s chlebem. |