Telecí karé s fazzoletti v omáčce z cuket a majoránky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí karé s fazzoletti v omáčce z cuket a majoránky
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8367 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
350 g | Cuketa |
2 ks | Majoránka |
50 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
800 g | Telecí svíčková |
2 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 293,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Majoránka, Rajčata, Sůl, Telecí svíčková, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí karé s fazzoletti v omáčce z cuket a majoránky postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso nakrájíme na porce o váze cca 200g, naklepeme, ochutíme pepřem, pokapeme olivovým olejem a necháme odpočinou při pokojové teplotě. |
2 | Vypracujeme hladké těsto z mouky, vajec a špetky soli a zabalené ve fólii necháme cca půl hodiny odležet při pokojové teplotě. |
3 | Poté těsto rozválíme na tenké plátky, nakrájíme na čtverce o straně cca 12cm a uvaříme ve vodě se špetkou soli a olivovým olejem. |
4 | Zchladíme ve studené vodě a necháme okapat. |
5 | Česnek nakrájíme na kousky, cuketu na plátky. Rajčata oloupeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na kousky. |
6 | V pánvi rozpálíme olej a cca 2min orestujeme česnek, cuketu a majoránku. Promícháme, ochutíme solí, pepřem, zalijeme vývarem a podusíme. Poté směs rozmixujeme, přidáme trochu vývaru a odložíme stranou. |
7 | Plátky masa osolíme a z každé strany orestujeme na rozpáleném oleji. Dopečeme 6-8min v troubě rozehřáté na 180C nebo na grilu. |
8 | Těstoviny-fazzoletti prohřejeme ve vývaru s máslem, rozdělíme na talíře, poklademe zeleninovou směsí, přidáme upečené telecí karé a podáváme. |
Poznámka
Příprava 45min + doba odležení těsta. Použijeme 2 snítky čerstvé majoránky.