Skopová plec na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová plec na paprice
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 8376 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Skopová plec |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 44,5mg |
Draslík | 126,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová plec na paprice postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kousky, opečeme na zpěněné cibuli, osolíme, opepříme a přidáme papriku. Podlijeme vodou (nebo vývarem) a dusíme doměkka. |
2 | Maso vyjmeme a šťávu povaříme se smetanou rozkvedlanou s moukou. Omáčku procedíme, dochutíme, vložíme zpět maso a prohřejeme. |
3 | Podáváme s máslovými haluškami. |