Bryndzovníčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bryndzovníčky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8381 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené vepřové |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Brynza |
100 g | Tuk |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
150 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 150,8mg |
Draslík | 77,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 135,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Sýr Brynza, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo škvařené vepřové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bryndzovníčky postup přípravy receptu:
1 | Do prosáté mouky na vále rozsekáme tuk, prolisujeme brynzu, osolíme a rychle zpracujeme těsto. |
2 | Rozválíme do tvaru obdélníku a nakrájíme na čtverečky asi 8x8cm. |
3 | Připravíme náplň z nasekaného uzeného masa, které vložíme na usmaženou cibuli s paprikou a utřeným česnekem. Prohřejeme a necháme vychladnout. Náplň navršíme do středu čtverečků, zabalíme do šátečků, okraje stlačíme a potřeme rozšlehaným žloutkem. |
4 | Pečeme na nevymaštěném plechu v dobře vyhřáté troubě. |
5 | Podáváme jako teplý předkrm. |
Poznámka
Cibuli nasekáme a osmahneme na troše sádla.