Vepřová panenka dušená v jablečném octu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka dušená v jablečném octu
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8382 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Cibule |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Ocet jablečný |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Šalvěj čerstvá |
200 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
1,1 kg | Vepřová panenka |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 84,8mg |
Draslík | 892,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 69,3mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Ocet jablečný, Šalvěj čerstvá, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová panenka dušená v jablečném octu postup přípravy receptu:
1 | Panenku na několika místech podélně nařízneme a prošpikujeme slaninou. Obalíme v mouce a na rozpáleném oleji opečeme 2-3min po každé straně. |
2 | Maso přemístíme do kastrolu, přidáme cibuli nakrájenou na dílky, šalvějové lístky, zbylou slaninu nakrájenou na kostičky, přelijeme 3lžícemi oleje, jablečným octem a vývarem. Ochutíme solí, zakryjeme a necháme zvolna dusit cca 2hodiny. |
3 | Hotovou panenku nakrájíme na plátky, podáváme se šťávou z dušní a cibulemi. |
Poznámka
Použijeme slaninu vcelku. Panenku prošpikujeme hranolky slaniny, zbytek nakrájíme