Jednoduchý recept

Telecí kapsy plněné artyčoky a parmazánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8407

Ingredience

7 ks Artyčoky
1 ks Citrony
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
40 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
6 plátek Telecí kýta
1 ks Vejce slepičí
100 ml Vývar zeleninový
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 600 kcal
Kilojoule 2 512kJ
37% Sacharidy 132 g
14% Tuky 10 g
71% Sodík 1 g
65% Bílkoviny 37 g

Telecí kapsy plněné artyčoky a parmazánem postup přípravy receptu:

1

Artyčoky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. 3 artyčoky ochutíme pepřem, citronovou šťávou a olejem a použijeme je jako přílohu. Zbylé orestujeme na 2 lžících rozpáleného oleje spolu s najemno nasekanou šalotkou. Podlijeme zeleninovým vývarem a cca 15min povaříme. Necháme trochu vychladnout a posypeme strouhaným parmazánem.

2

Plátky masa naklepeme, doprostřed každého dáme kopeček dušených artyčoků, přeložíme napůl a kapsy zajístíme jehlou.

3

Vejce rozšleháme a smícháme se zbytkem parmazánu. Kapsy obalíme v mouce, vejci a strouhance a po obou stranách osmažíme dozlatova na rozehřátém másle.

4

Podáváme horké s artyčokovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept