Bramborové strouhání s květákem a uzeninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové strouhání s květákem a uzeninou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8422 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 ks | Brambory |
1 špetka | Kmín celý |
1 ks | Květák |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
200 g | Salám měkký |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 54,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 137,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 66,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín celý, Květák, Rajčata, Salám měkký, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové strouhání s květákem a uzeninou postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a na růžičky rozebereme květák a ve slané vodě uvaříme doměkka. |
2 | Ve slupce uvaříme brambory, necháme zchladnout, oloupeme a nastrouháme. |
3 | Nastrouháme tvrdý sýr. Sýr a brambory promícháme. Na kostičky nakrájíme uzeninu a rajčata omyjeme a na plátky nakrájíme. |
4 | Zapékací mísu vymažeme a dno vyložíme květákem. Na květák poklademe uzeninu, osolíme a opepříme. |
5 | Okořeníme kmínem, rozložíme plátky rajčat. Poslední vrstvu tvoří brambory smíchané se sýrem. |
6 | Osolíme a opepříme, zalijeme sladkou smetanou a 30 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě. |