Jednoduchý recept

Bramborová kaše zapečená

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8424

Ingredience

1 kg Brambory
250 ml Mléko polotučné
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Salám měkký
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 449 kcal
Kilojoule 1 879kJ
10% Sacharidy 35 g
37% Tuky 27 g
28% Sodík 564 mg
31% Bílkoviny 18 g

Bramborová kaše zapečená postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě do měkka a pak slijeme. Do horkých brambor přidáme dvě lžíce másla a mléko a vymícháme kaši.

2

Na kostičky nakrájíme uzeninu. Kaši necháme zchladnout a vmícháme do ní žloutek a nakrájenou uzeninu.

3

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zamícháme do bramborové kaše.

4

Vymažeme zapékací mísu máslem, rozložíme do ní kaši, poklademe vločkami másla a 30 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.

Poznámka

Podáváme se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept