Bramborová kaše zapečená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová kaše zapečená
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8424 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kg | Brambory |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
150 g | Salám měkký |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 144,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Salám měkký, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová kaše zapečená postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě do měkka a pak slijeme. Do horkých brambor přidáme dvě lžíce másla a mléko a vymícháme kaši. |
2 | Na kostičky nakrájíme uzeninu. Kaši necháme zchladnout a vmícháme do ní žloutek a nakrájenou uzeninu. |
3 | Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zamícháme do bramborové kaše. |
4 | Vymažeme zapékací mísu máslem, rozložíme do ní kaši, poklademe vločkami másla a 30 minut zapékáme ve vyhřáté troubě. |
Poznámka
Podáváme se zeleninovým salátem.