Těstovinový nákyp s uzenou rybou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový nákyp s uzenou rybou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8435 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Hořčice |
1 hrst | Kopr čerstvý |
200 g | Makrela uzená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Pórek |
350 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
500 g | Těstoviny konzumní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 72,5mg |
Draslík | 336,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 91,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Makrela uzená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový nákyp s uzenou rybou postup přípravy receptu:
1 | Dle návodu uvaříme těstoviny. |
2 | Dvě minuty před odstavením přidáme k těstovinám očištěný, nakrájený pórek. |
3 | Uvařené těstoviny s pórkem slijeme a necháme okapat. |
4 | Vmícháme do smetany hořčici a osolíme a opepříme. |
5 | Na kostky nakrájíme uzenou rybu a promícháme v hrnci s těstovinami. |
6 | Osolíme, opepříme a dáme do vymazané zapékací mísy. |
7 | Zalijeme ochucenou smetanou a 30 minut zapékáme. |
8 | Hotový pokrm posypeme nasekaným koprem a podáváme se zeleninovou oblohou. |