Králík na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na víně
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 8442 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 ks | Hříbky čerstvé |
600 g | Králičí maso |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
0,1 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 108,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 676,3mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hříbky čerstvé, Králičí maso, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík na víně postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme a protkneme proužky slaniny, osolíme. |
2 | Zbylou slaninu drobně nakrájíme rozškvaříme, osmahneme na ni drobně nakrájenou cibuli. Poté přidáme máslo, připraveného králíka a opečeme jej po celém povrchu. |
3 | Za častého polévání šťávou pečeme do poloměkka. Následně přidáme nasekaný česnek, sekanou petrželovou nať, hříbky nakrájené na plátky. Přilijeme víno, přidáme oloupaná rozkrájená rajčata a dodusíme do měkka. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme brambory a saláty.