Zapečené švestky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené švestky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 8511 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
50 g | Cukr moučkový |
800 g | Kompot švestkový |
20 g | Máslo čerstvé |
50 g | Ořechy vlašské |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 290,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kompot švestkový, Ořechy vlašské, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené švestky postup přípravy receptu:
1 | Švestky ocedíme a vypeckujeme. |
2 | Z bílků ušleháme pevný sníh, postupně do něj zašleháme cukr a nakonec vmícháme moučkový cukr. |
3 | Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme máslem, vložíme třetinu sněhové hmoty a poklademe švestkami. Vrstvy opakujeme a končíme sněhem. Povrch posypeme nasekanými ořechy. |
4 | V mírně vyhřáté troubě pečeme dorůžova. Podáváme teplé, zakapané kompotovou šťávou. |