Rozpeky se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rozpeky se švestkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8516 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
4 polévková lžíce | Mák mletý |
50 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko polotučné |
250 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
500 g | Švestky |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 44,3mg |
Draslík | 192,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Švestky, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rozpeky se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Z přísad připravíme kynuté těsto jako na koláče. |
2 | Potom z těsta rozválíme asi 1cm vysoký plát a rádýlkem jej nakrájíme na čtverečky. Do středu každého dáme vypeckovanou švestku a zasypeme ji mletým mákem smíchaným s cukrem. Okraje přehneme a spojíme. Povrch pokapeme máslem. |
3 | Po vykynutí rozpeky urovnáme na pomaštěný plech a v troubě je upečeme. |
Poznámka
Můžeme použít i kompotované švestky.