Pórkový krém s vaječnými těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórkový krém s vaječnými těstovinami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8592 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Artyčoky |
1 ks | Celer řapíkatý |
25 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Máta |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Petržel - nať |
200 g | Pórek |
1 ks | Šalotka |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
160 g | Těstoviny čtyřvaječné |
1 polévková lžíce | Tymián sušený |
50 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 17,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 56g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Celer řapíkatý, Máta, Šalotka, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Petržel - nať, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórkový krém s vaječnými těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Pórek a celer nakrájíme na kostičky a necháme zpěnit na rozehřátém másle. Podlijeme 400ml vody, ochutíme solí, pepřem, přivedeme k varu a cca 35-40min povaříme. |
2 | Poté rozmixujeme společně s většinou petrželky, smetanou a tyminánem. |
3 | Artyčoky očistíme, nakrájíme na tenké plátky, šalotku, zbytek petrželky a mátu nasekáme najemno. |
4 | Na rozpáleném oleji necháme nejprve zesklovatět cibuli, přidáme artyčoky, ochutíme solí a zalijeme vínem. Po chvíli přidáme naběračku vody a vaříme dokud artyčoky nezměknou. Nakonec přisypeme bylinky. |
5 | Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme, přidáme k artyčokům, přilijeme trochu vody ve které se vařily a krátce prohřejeme. |
6 | Rozdělíme do misek a ihned podáváme. |
Poznámka
Použijeme vaječné těstoviny pappardelle.