Zapečené rybí filé s nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené rybí filé s nivou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 8717 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kg | Filé rybí |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 66,7mg |
Draslík | 196,9mg |
Vláknina | 490,0mg |
Vitamín A | 592,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené rybí filé s nivou postup přípravy receptu:
1 | Filé osolíme, pokmínujeme, dáme do pekáčku, poklademe kousky másla a zapékáme v troubě asi 15 minut. |
2 | Nivu nastrouháme, smícháme jí se smetanou, navrstvíme na filé a ještě zapékáme, dokud se na povrchu neutvoží zlatohnědá krusta. |
Poznámka
Hotové podáváme s brambory.