Chalupářská cuketa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chalupářská cuketa
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8758 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
10 g | Koření grilovací |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Salám jemný |
1 špetka | Sůl |
50 g | Tuk |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 41,9mg |
Draslík | 145,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Salám jemný, Sůl, Tuk, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chalupářská cuketa postup přípravy receptu:
1 | Z omyté cukety odkrojíme konce a celou nakrájíme na kolečka asi 1cm silná. Osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a špetkou tymiánu. |
2 | Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, cuketu opět složíme a mezi každé kolečko vložíme cibuli a plátek salámu. Pokapeme rozpuštěným tukem a zabalíme do alobalu. Pečeme na grilu asi 30 minut. |
3 | Podáváme s chlebem nebo s pečivem. |
Chalupářská cuketa je velice chutným jídlem, které mě nadchlo. Místo jemného salámu, který jsem neměla po ruce, jsem dala slaninu a výsledné cuketové pochutnání bylo naprosto báječné. Foto přikládám a recept doporučuji, protože je vážně senzační.