Bramborová rychlá - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová rychlá
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 8807 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
500 g | Brambory |
150 g | Chléb konzumní |
1500 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Květák |
1 špetka | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Zakysaná smetana |
150 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 32,5mg |
Draslík | 882,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hovězí vývar základní, Květák, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Petržel - nať, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová rychlá postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu a brambory očistíme a nahrubo nastrouháme. Uvaříme ve vývaru z masoxu nebo jiném vývaru. |
2 | Kysanou smetanu nebo biokys rozkvedláme a pomalu nalijeme do polévky. Hotovou polévku posypeme pažitkou nebo petrželkou. Podáváme s osmahnutými kostičkami chleba. |
3 | Můžeme dochutit polévkovým kořením. |