Grilované cibule na rozmarýnu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované cibule na rozmarýnu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8886 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
4 ks | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 14,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované cibule na rozmarýnu postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180C. |
2 | Cibule oloupeme, kořenovou část ponecháme, podélně rozpůlíme a naskládáme řeznou plochou dolů na pečicí plech. |
3 | Pokapeme octem, olejem, ochutíme solí, pepřem a nasekaným rozmarýnem, zakryjeme alobalem a předpečeme 30min. |
4 | Poté grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím 5min po každé straně. |
5 | Hotové cibule pokapeme zbytkem oleje, posypeme rozmarýnovými lístky a podáváme horké. |
6 | Vhodné jako příloha ke grilovanému masu. |
Poznámka
Polovinu rozmarýnu nasekáme, zbylé lístky ponecháme na dozdobení