Krupice pražená dušená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupice pražená dušená
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 8895 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
80 g | Pšeničná krupice |
1 špetka | Sůl |
50 g | Tuk |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 11,9mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 960,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupice pražená dušená postup přípravy receptu:
1 | V kastrole rozehřejeme tuk, přisypeme krupici a za stálého míchání ji opražíme dorůžova. Po částech přilijeme vodu, osolíme a dusíme, až krupice nabobtná a nechytá se dna. |
2 | Potom z krupice vykrajujeme lžíci noky. |
3 | Podáváme jako přílohu k masu nebo k dušené zelenině. |